Winnaar Beste Schoenmakerij van Nederland 2017 is Schoenreparatie Regeling v.o.f. uit Dedemsvaart.

Op zondag 9 april 2017 werd tijdens De NSV Plein 2017 Vakbeurs bij de Evenementenhal in Gorinchem de uitslag van de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt.

Schoenreparatie Regeling vof uit Dedemsvaart won de titel en werd Beste Schoenmakerij van Nederland. Een jaar lang mag hij in een Skoda Citigo promotieauto voorzien van zijn eigen logo rondrijden.

De wedstrijd "De Beste Schoenmakerij van Nederland" is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. De inschrijvingen waren dit jaar weer heel divers en bijzonder.

Er werden hoge eisen gesteld aan de deelnemers.
De deelname aan de Vakwedstrijd voor de Schoenmakerij in de hoogste categorie was een verplicht onderdeel. Daarnaast moesten de deelnemers hun bedrijf presenteren door te omschrijven waarom zij de Beste Schoenmakerij van Nederland zouden moeten worden en een presentatie insturen van hun bedrijf, hun vakwerk en reclameactiviteiten.

Onderdeel van de verkiezing was tevens een onaangekondigd bezoek van de jury aan het bedrijf waarbij er gelet werd op:

  • Inrichting en assortiment
  • Het interieur- en exterieur van de zaak
  • Uitstraling van de ondernemer en zijn personeel
  • De kwaliteit van de dagelijkse reparatie
  • Reclameactiviteiten in de zaak
  • Onderhoud van de machine
  • Werken volgens de drie praktijkrichtlijnen van het VASt-traject

De Winnaar:
Schoenreparatie Regeling v.o.f. is een bijzonder mooi ingericht bedrijf dat een prachtige kwaliteit reparatie levert. Zij leveren niet alleen de bekende reparaties aan schoenen maar zijn vooral ook heel breed in hun dienstverlening. Rijlaarzen, volledige revisies, ritsen en het verkrappen en innemen van schachten behoren tot hun specialiteiten. Daarnaast viel de jury de bijzondere kwaliteit van het stikwerk op. Ook voor het onderhoud van uw schoenen, podologie en een bijpassende ambachtelijke verkoop in de vorm van lederwaren en schoenen kan de klant terecht.

Het bedrijf investeert continue in nieuwe technieken en in mensen. Zowel in de medewerkers als in de klanten. Door middel van service, kwaliteit en vooral persoonlijke aandacht.

Het bedrijf investeert in de opleiding en het welzijn van de medewerkers en heeft hen allemaal in het eigen bedrijf opgeleid. Het moeilijkste aan het werken met meerdere mensen in de schoenmakerij, het leveren van een constante kwaliteit, is hier perfect op orde.

Gecombineerd met een duidelijke visie, vriendelijke medewerkers, sociale investeringen en een moderne online aanwezigheid op social media en met diverse websites scoort Schoenreparatie Regeling v.o.f. op alle fronten heel hoog en is daarmee een prachtig voorbeeld voor de Schoenmakerij.

Vakwedstrijd
Onderdeel van de verkiezing is de deelname aan de Vakwedstrijd. Bert Regeling behaalde Zilver met 180 punten. Wiljanne Bril-Regeling behaalde Brons met 166 punten en Gretske Hoornstra-Jansma behaald Brons met 168 punten.

De andere genomineerden:
Samen met de winnaar waren er 4 bedrijven genomineerd.

De genomineerden zijn stuk voor stuk prachtige bedrijven op mooie locaties waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van een hoog niveau zijn. Zij liggen verspreid over het hele land.

2e Prijs
Franky’s Kwaliteits Schoenmakerij uit Dommelen
Franky’s Kwaliteits Schoenmakerij, het bedrijf van Frank en Anja van der Graaf is een prachtig modern ingericht bedrijf waar ook prachtige reparatie wordt geleverd. Het bedrijf doet veel mee aan wedstrijden om de kwaliteit continue hoog te houden.

Zij zetten zich al jaren in voor het opleiden van goede vakmensen waarbij eigenaar Frank zijn liefde voor het vak met veel passie overbrengt. Terecht werden zijn in de sector Specialistisch Vakmanschap vorig jaar Beste leerbedrijf. Zij gaan met de tijd mee door veel te investeren in het contact met de klant via o.a. de sociale media en de eigen website met webwinkel en online schoenreparatie.

Bijzonder is de uitbreiding van 2016 met een ruim assortiment tassen, herenschoenen op maat en dames en heren sneakers. De aankopen kunnen desgewenst worden gecombineerd met een kopje koffie of glas wijn. Winkelen met meer aandacht voor de klant.

3e prijs
Hendrik’s Ambachtelijke Vakschoenmakerij uit Amsterdam
Hendrik’s Ambachtelijke Vakschoenmakerij, het bedrijf van Hendrik en Jeannine Kooij is gevestigd aan de Kastelenstraat in Amsterdam Zuid. Zij hebben als motto klantgericht en behulpzaam zijn en voor alles een oplossing zoeken. Er wordt prachtig reparatiewerk gemaakt met veel aandacht voor de schoenen en natuurlijk ook de klant.

In 2007 werden zij genomineerd als Runner-up en hebben sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt waarbij vooral de creativiteit en alles kunnen repareren in originele staat centraal staat. Gecombineerd met een bijpassend assortiment lederwaren en onderhoudsmiddelen een prachtig bedrijf.

4e prijs
Vakschoenmakerij Bolle uit Sliedrecht
Marco Bolle is een jonge ondernemer van nog maar 28 jaar. En behoort nu al tot de Top 4 van Nederland. Vakschoenmakerij Bolle is recentelijk verhuisd naar een ruime schoenmakerij aan de Kerkbuurt 41 A op een mooie locatie naast de Jumbo. Een prachtige winkel waar een goede kwaliteit reparatie wordt gemaakt, daarnaast is hij een echte sleutelspecialist. Tevens is er een zeer uitgebreid assortiment onderhoudsmiddelen aanwezig en ook voor tassen kan de klant terecht.

Zijn streven is om perfect werk af te leveren en hij voert met veel passie en plezier zijn werk uit. Marco Bolle gaat zeker als ondernemer een mooie toekomst tegemoet.